PFUM! - Reisverslag uit Grabouw, Zuid-Afrika van Marlon Jesus Duarte - WaarBenJij.nu PFUM! - Reisverslag uit Grabouw, Zuid-Afrika van Marlon Jesus Duarte - WaarBenJij.nu

PFUM!

Blijf op de hoogte en volg Marlon

27 Maart 2013 | Zuid-Afrika, Grabouw

Jaaa, tijd voor een nieuwe blog, want er is weer vanalles gebeurd. Allereerst: IK HEB VAKANTIE! En we gaan een mega awesome reis maken van vrijdag 29-3 tot 6-4. Maaar daarover later meer..

Het wordt weer een mooie werk-party verhouding blog, maar dat komt gewoon omdat stage z’n gangetje gaat en de weekenden episch zijn. Met z’n gangetje bedoel ik het Afrikaanse gangetje, alles rustig aan, no stress. Sher en ik geven ongeveer 10 uur per week les aan de dotjes, die eindelijk wat assertiever zijn. In het begin waren het standbeelden die niks zeiden, vroegen en je bijna niet aan durfden te kijken. Totdatttt je ze op het whiteboard laat schrijven! We hebben de magische sleutel gevonden om de kinders enthousiast te krijgen. Vandaag dus meteen maar wat whiteboard stiften ingeslagen om ze helemaal los te kunnen laten gaan.. Verder was dit een redelijk chaotische week met gemiddeld 31 absente leerlingen per klas (waarbij er nog steeds 15 leerlingen wel waren). Het is namelijk de week voor de vakantie en ik denk dat ze er allemaal wel ongeveer klaar mee zijn. Heel leraaronverantwoord, maar: ik geef ze groot gelijk. Als ik meneer Google mag geloven wordt het de komende week een stuk kouder (jaaa Nederlanders, ik weet dat ik niet van kou mag spreken aangezien het nog rond de 20 graden blijft, maar toch..) en dan wil jeals leerling de laatste hete dagen natuurlijk niet op school doorbrengen. Vandaag een afsluit concertje gehad van de leerlingen, wat eerst een paar uur op zich liet wachten. Want ja... Afrika!

Vorige week hebben we lekker lang weekend gehad, van donderdag t/m zondag. Omdat we natuurlijk ook aan onze huidjes en levertjes moeten denken, zijn we voor de verandering maar eens gaan roadtrippen. Donderdag vertrokken we naar Simon’s Town via allerlei mooie plekjes. De namen van die plekken hier versta ik amper dus laat staan dat ik ze nu kan typen. We hebben in ieder geval ons geduld getest terwijl we op zeehondjes aan het wachten waren, maar helaas mocht het niet baten. Ook zijn we naar Cape Point en Kaap de Goede Hoop gegaan. Dit waren super mooie plekken (te zien op de foto’s), echt gaaf om er een keer geweest te zijn. Na een aantal uur en een helse-trap-opwaarts-zweterige-bwuhh-wandeling hadden we het wel gezien. Op weg naar deze plekken hebben we ook nog wat aapkes gespot die langs/op de weg/auto’s zaten te chillen. The ultimate South-Africa experience.

’s Avonds zijn we met de hele groep uit eten geweest in een TE schattig restaurantje. Kitsch to the max, maar roze maakt alles al gauw adorable. Heeerlijk gegeten, waarna we aan de kust nog wat drankjes genuttigd hebben. Eenmaal voldaan en dolgelukkig van de dag en de afsluiting van de avond in bed, ben ik gaan dromen over de pinguintjes die we de volgende dag zouden gaan bezoeken..

..en wat waren ze schattiig! Heel productief waren ze niet, dus helaas een laag waggel-gehalte. Toch was het heel mooi om ze in het echt gezien te hebben. Eerst hebben we voluit ‘awww’-end vanaf een steiger wat foto’s gemaakt, waarna we naar een strandje doorgelopen zijn. Hier stonden ze vlak naast je op een rots en zwommen ze in het water waar wij ook in zwommen. Helaas waren ze snel en bijterig dus sorry mams, heb er geen mee kunnen smokkelen =(

Op de planning stond nog een heel mooie route met 114 (?!) bochten door de bergen heen. Ik kreeg van de huisgenootjes het vertrouwen om te mogen rijden langs steile afgronden en kans op afbrokkelende bergen, dus heb geen foto’s gemaakt. Deze volgen nog zodra ik ze van iemand gekopieerd heb. Na nog wat stopjes en hapjes (MacDonalds yaaay), zijn we naar Kaapstad gegaan. Eerst rustig aan gedaan maar uiteindelijk toch maar gaan stappen wat uiteraard weer erg gezellig was.

Zaterdag zouden we naar Robben Eiland gaan, maar door slechte weersomstandigheden ging de tour niet door. Heel jammer, maar aan de andere kant ook wel weer fijn na twee van zulke drukke dagen. De tour gaan we nog een andere keer doen, dus dat komt allemaal wel goed. Om toch nog wat te ondernemen zijn we naar het Slave Lodge museum gegaan, wat echt het meest random museum oooit is. De ene kant was heel interessant en indrukwekkend met ‘mooie’ woorden over de slavernij. De andere kant waren etalages, porseleinen dingen, zilveren dingen, speelgoed, egyptische beelden? Ik snap er nog steeds niets van.. Na al deze indrukwekkende en deprimerende feiten over de slavernij stonden we buiten en hoorden we veel herrie. Er bleek een protest te zijn tegen de lage lonen van de farmers hier in Zuid-Afrika. Een man kwam op ons afgestormd om te vertellen dat de farmers urenlang op de farms werkten voor 69 rand per dag. Zij eisten 150 rand, wat nog geen 15 euro is. Hij noemde het pure slavernij en dat was echt een slap in the face zo na het museum. Heel apart om uit dat gebouw te stappen en het dan zo op straat weer terug te zien..

Dat waren zo ongeveer wel de ins en outs van dat weekend. Komende vrijdag vertrekken we naar Knysna om een 9 dagen durende trip te doen. Hier gaan we onder andere bungee jumpen (eindelijk!!), op safari, quad rijden in de bergen en naar allerlei national parks. Ik heb er super veel zin in en breng jullie zo snel mogelijk op de hoogte wanneer ik bijgekomen ben van alle epicnesssss (en de freaky safari's en bungee overleef).

Ik stel voor dat jullie wat mentale voorbereiding te doen op de lap tekst die er over 2 weken uitrolt ;)

Op z’n Mauds:
‘Hajewa’ vanuit de Pink Fluffy Unicorn Mansion (PFUM)! <3

• 28 Maart 2013 - 02:02

Jaydee:

I am glad to read that everything is progressing positively. The experience gained in front of the class and in your spare time will certainly contribute to a baggage of knowledge that will help you complete your journey from child- into adulthood. But some things will never change, nothing will ever change the fact that you are my little girl. DO NOT BUNGEE JUMP, gek!

X's, a!dded

• 28 Maart 2013 - 10:33

Sher Boules:

Lonneke!!! Ik heb gelogen... ze eisten maar 105 rand per dag ipv 150. Amper een tientje dus. Sorryyyy.... please forgive me :p

• 08 April 2013 - 21:32

Jan Linders:

Hi Marlon,

You don't have to convince me that S.A. is a fantastic country, rich and poor trying to live together with penguins, baboons and ostriches! The views in the pictures are wonderful indeed. I must say I think our own little country is quite OK but compared to S.A. ...... Enjoy and take care (bungee jumping, safari and driving quads...is that what we want our students to do....-:)?) be careful, greetz, Jan

• 22 April 2013 - 16:08

Jan Linders:

Hi Marlon,

Hope you're still having a good time, greetz, Jan